Waarom Facebook

Facebook is momenteel de bekendste netwerksite in de wereld.

Enkele jaren geleden was Hyves de grootste netwerksite in Nederland. De laatste jaren heeft Facebook, Hyves ingehaald als populairste netwerksite. Een netwerksite heeft een aantal functies:

1. Op de hoogte blijven van vrienden, familie en kennissen
Gebruikers van Facebook kunnen vrienden met elkaar worden. Als u met iemand op Facebook bevriend bent kunt u zijn/haar activiteiten op Facebook volgen. Ook kunt u op deze activiteiten reageren.

2. Plaatsen en delen van berichten, foto's, video's en links
Op Facebook kunt u berichten, foto's, video's en links plaatsen. Vrienden kunnen uw content bekijken. Daarnaast kunnen ze aangeven of ze het leuk vinden en een reactie plaatsen.

Voorbeeld:

3. Thema pagina's
Tot slot is het mogelijk om een "thema pagina" te maken. Veel bedrijven maken hun eigen pagina en delen daarbij hun informatie. Ook kan er een "thema pagina" gemaakt worden omtrent een hobby, idool of initiatief. Indien u op de hoogte wilt blijven van een "thema pagina" kunt u aangeven dat u deze leuk vind.

Het opzetten van een "thema pagina" wordt niet in deze module behandeld.

4. en verder??
Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden op Facebook. Deze zullen niet binnen deze cursus behandeld worden. U zult deze mogelijkheden spelenderwijs leren ontdekken.